Готвят се да убият Цветан Василев, предупреди адвокатът му

Готвят се да убият Цветан Василев, предупреди адвокатът му
A A+ A++ A

Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев, каза пред Нова тв адвокатът на банкера Константин Симеонов. Поръчката по думите му идва от България, но изпълнителите не са от тук.

„Той не се страхува, той се притеснява, че може да има подобни инсинуации", разказа защитникът. Информацията била от преди 2-3 седмици.

Адвокатът отказа да коментира подробности по делото, но  отговори на въпрос за издирването на Василев чрез Интерпол.

„Предложихме в началото на септември да се стигне до нормално водене на процес в България, но не се получи. Предложих да се махнат ограниченията, за да може да се работи спокойно по делото. Сега обаче ще трябва да се чака екстрадицията”, каза адвокат Симеонов.

Все още няма насрочено заседание по делото срещу банкера. Това отлагане обаче не зависи от връзките, които Цветан Василев има в Сърбия, категоричен е Симеонов. По думите му, за да може Цветан Василев да се прибере в България, трябва да бъде отменена заповедта за задържане от Интерпол, издадена на 28 юли.

По темата за коментирания в медиите имот на семейството на банкера на Женевското езеро, адвокат Симеонов разясни, че става дума за инвестиционен проект.

"Имотът е закупен преди 2 години и е платен чрез кредит. Семейство Василеви нямат намерение да живеят в тази къща", каза Константин Симеонов.

Адвокатът призна, че не познава отблизо сделката. Информацията му от Цветан Василев е, че парите за покупката на имота не идват от КТБ.

Цветан Василев няма никакви контакти с Делян Пеевски към момента, заяви защитникът. "В основата на всичко, което се случи с КТБ, очевидно е той. Убиха банката, както и мухата, с вестник”, посочи той.

Адвокатът каза още, че не е уведомен официално за разследване за пране на пари срещу Цветан Василев и съпругата му. "Очевидно прокуратурата основно работи чрез медиите. Ние нямаме никаква официална информация", каза той.

#Цветан Василев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници