Нелегални емигранти вече навлизат и от Гърция

Нелегални емигранти вече навлизат и от Гърция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нелегалните имигранти започват да атакуват и границата ни с Гърция. Една от причините за това е засилената охрана на браздата с Турция и построяването на 30-километровата ограда в района на Елхово, сочат данни на МВР.

Само през септември граничните полицаи са заловили 71 чужденци, а за същия месец през 2013 г. на границата с Гърция е хванат само един човек. За първите десет дни на октомври са задържани 12 души, а за целия октомври миналата година – двама, показва информацията на Оперативния щаб на МВР.

Единият от начините за трансфер е чужденците да бъдат прекарани с лодки по море от Турция до Гърция. Другата схема е минаване на гръцко-турската бразда, където няма ограда. Това е границата с река Марица. След това от гръцка територия нелегалните имигранти преминават в България - често това става в района на село Мезек.

По-голямата част от чужденците обаче все още използват маршрути през турско-българската граница. От началото на годината граничните ни полицаи са заловили по пътеките близо 3000 души.
Някои от чужденците успяват да се промъкнат незабелязано у нас и с помощта на местни трафиканти се озовават направо в София. Новата "мода" е да ги стоварват на магистрала "Тракия" на входа на столицата, в района на село Лозен или ж.к. "Дружба". През последните седмици имаше няколко големи групи, които бяха заловени от полицията. Сред тях се оказаха и няколко души, които вече са били регистрирани в бежанските центрове.

Все повече са и онези, които искат да стигнат до страна от Западна Европа. 1929 чужденци са се опитали да излязат нелегално от страната ни от началото на годината, сочат данните на МВР.

#Турция #Гърция #чужденците #Дружба #Тракия #трафиканти #Марица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници