Гледаме Метрополитън опера на живо от Ню Йорк (видео)

Гледаме Метрополитън опера на живо от Ню Йорк (видео)
A A+ A++ A

Десетте представления от новия сезон на Метрополитън опера ще бъдат излъчени от 11 октомври у нас. Това става благодарение на програмата “На живо от Ню Йорк”, която нюйоркската опера започна през 2006 г., а днес обхваща над 2000 киносалона в 66 държави.

Създадена да разшири аудиторията на класическото музикално изкуство и да привлече нови почитатели, операта използва съвременните технологии - сателитна връзка и HD качество на картината.

Домакин на това преживяване ще бъде Cinema City в София, където ще може да се гледат “Макбет”, “Сватбата на Фигаро”, ”Кармен”, “Севилският бръснар”, “Нюрнбергските майстори певци”, “Веселата вдовица”, “Хофманови разкази”, “Йоланта" и "Замъкът на херцога Синята брада”, “Жената от езерото”, “Селска чест" и "Палячо”.

Цена на билетите е 18 лв., като ученици, студенти и пенсионери ползват отстъпка от три лева. Представленията са със субтитри на български и английски език.

“Сезон 2014/2015 ще бъде сред най-амбициозните, които Метрополитън някога е продуцирала”, пише на официалния сайт на операта.

#опера #Метрополитен #Ню Йорк #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници