План А - правителство на ГЕРБ и БСП

План А - правителство на ГЕРБ и БСП
A A+ A++ A

ГЕРБ спечели с много и БСП загуби с много.

Още шест партии дишат "във врата" на лидерите и това сега сочи, че най-изненадващите български избори от 25 години насам дават само една логична и интелигентна възможност - коалиция между първите две партии, която да предложи не само изход от кризата, но и да покаже, че вече в България има зрели и опитни политици.

Не само гръцкият или немският пример са добра основа за това твърдение. Самата конфигурация на парламента показва, че сега това е най-добрият за страната вариант.

Преди година и половина на практика държавата стана заложница на невероятно силното его на двама лидери, които управляваха двете най-големи партии. И техните имена не са никаква тайна - Бойко Борисов и Сергей Станишев. Към тях могат да бъдат прибавени поне още седем-осем имена на политици, които се биеха в гърдите по телевизионните студиа и пред медиите и най-честата им дума беше "никога".

Никога - коалиция, никога - компромис, никога - преговори... 

Цял късмет е, че сега този резултат беше почти повторен, като лидерство на двете партии, с много и задължително важното допълнение, че още шест партии ще имат силен глас в парламента, за да бъдат коректив на всяко решение. Ако решенията са добри, едва ли има българин, който би въстанал срещу тях.

Всъщност и народът така реши - трябва да управляват силните и точно те да търсят подкрепа от останалите партии, за да могат да изберат най-точната визия за България през следващите години. И това сега е План А за успеха на страната ни.

След години на омраза, кални политически борби, след години на лидерски "изцепки" и медийни гастроли, сега точно лидерите трябва да покажат на българите, че има кауза, която ги обединява и нейното име е ясно - "България"...

Повече от ясно е, че няма никаква или почти никаква разлика в икономическите програми на ГЕРБ и БСП, повече от ясно е, че никой не би посмял и да пипне - поне през следващите месеци - ниските данъци и повече от ясно е, че всяка една от двете партии би искала да стимулира икономиката и да създаде работни места. Дори само този факт сочи необходимостта от План А и нито един друг. Поне сега.

#избори #ГЕРБ #БСП #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници