Пътят към Шампионска лига е осеян с трудности

Пътят към Шампионска лига е осеян с трудности
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месец след историческото класиране на "Лудогорец" в групите на Шампионска лига, отборът се сблъска с куп проблеми. След победата срещу "Стяуа" тимът от Разград започна да набира изключителна популярност в България и във футболните среди в Европа, а дори заслужи названието "национална кауза".

Дали Лудогорец наистина е "национална кауза" и как стигна до тук?

През сезон 2011/2012г. малкият отбор от Разград успява да се красира в "А" група, но никой не го зачита като конкурент за титлата. След привличането на 14 нови футболиста и уникална доминация на футболните терени, "Лудогорец" печели требъл - Титлата на първенството, Купата на България и Суперкупата на България. Малкият отбор с големи мечти изненадва футболните запалянковци и след класирането си за Лига Европа през сезон 2013/2014г. Там побеждава отборите на "ПСВ Аинтховен", "Динамо" (Загреб) и "Черноморец" (Одеса) и продължава напред като първенец на групата. На 1/16 финал от турнира успява да надделее над "Лацио" и постига шокираща сензация в българския футбол.

През целия сезон зад сензацията на "Лудогорец", стои и името на Стойчо Стоев. Той успява да подготвя отбора физически и психически, за да се представи на ниво в родното първенство, а същевременно и в Лига Европа. Тимът от Разград съумява да задържи титлата, но треньорът, който стои зад всичко това е изненадващо уволнен през това лято.

Начело на "Лудогорец" застава бившият помощник-треньор Георги Дерменджиев.  Той поема силен отбор с характер, който е готов да се бори на живот и смърт за участие в Шампионска лига.

Българският шампион си заслужи похвала от цяла България, след силните мачове срещу "Ливърпул" и "Реал Мадрид". След минимални загуби, две дузпи и съмнителни съдийски решения, клубът бе ощетен, но играта, която момчетата показаха на терена в двата мача ще се помни още дълго време.

Какво обаче се случва в родното ни първенство? Шампионът на България заема едва 4-то място с актив от 19 точки. Настървените отбори на "ЦСКА", "Берое" и "Левски", които не трябва да се тревожат за евентуален двубой на "Сантиаго Бернабеу", трупат точки и мечтаят за титлата. Слабото представяне на "Лудогорец" се дължи на натоварената програма и натрупаната умора. След себераздаването в мачовете от Шампионска лига на играчите не им остават сили за двубоите от "А" група, което води и до лоши резултати. Напускането на Стойчо Стоев, който съумяваше да съчетае първенството и евротурнирите най-сетне започва да се усеща.

"Излизаме на живот и смърт за второто място в групата. Нищо друго не ме интересува." заяви собственикът на зелените Кирил Домусчиев в интервю пред Sportal.bg

Пълните трибуни, хилядите скандиращи запалянковци и приказката на "Лудогорец" в Шампионска лига има своята цена. Загърбването на титлата в "А" група дава място за нещо много по-голямо. Дали "Лудогорец" ще заслужи прозвището "национална кауза" и ще се класира напред в Шампионска лига?

#Лудогорец #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници