Вероятно боеприпасите в Горни Лом са били 40-50 тона

Вероятно боеприпасите в Горни Лом са били 40-50 тона
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Сдружението на специалистите по боеприпасите в България Валентин Радев заяви, че около 40-50 тона боеприпаси трябва да е имало в завода край Горни Лом, за да има такива поражения след взрива.

„Като се движехме с колегите, понеже видяхме, че няма никакви остатъци и видяхме размерите на взрива, усещането беше много по-различно от Челопечене или Петолъчката. На едното място поливахме с вода, за да изгасим огъня, а на другото валеше дъжд. Тук всичко беше покрито с пепел, имах чувството, че хората са кремирани. Тази пепел, която отвсякъде падаше - беше нещо ужасно. Като знаеш, че това са 15 души, от които лично познавах единият от ръководителите - ужасяващо е", коментира Радев пред „Дарик“.

Според бившия зам.-министър на отбраната причина за ескалиращия брой инциденти в страната е занижения контрол, който трябва да се прави вътре в самите фирми.

Валентин Радев призова хората от първата смяна в завода край Горни Лом да разкажат честно какво е имало вътре, защото само те могат да помогнат да се стигне до истината.

#Валентин Радев #Горни Лом #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници