Разлом вещае ново кално цунами в Аспарухово

Разлом вещае ново кално цунами в Аспарухово
Снимки: Topnovini.bg
A A+ A++ A

Разлом, причинен от повреда във водопроводната мрежа в гората над варненския квартал Аспарухово, разтревожи местните жители. При спомена за пороя от началото на лятото те очакват в стрес ново кално цунами.

След сигнал до общината течът е отстранен, но процепът продължава да се разширява, което подсказва, че твърде много вода е напоила подпочвения слой.

Във вторник, 30 септември, според местните широчината на процепа е била едва няколко сантиметра. За по-малко от денонощие е нараснала на 20 сантиметра, а днес на места надхвърля метър. Целият процеп и дълъг 20 метра, а дълбочината на места достига 3 метра.

Един по-силен дъжд е достатъчен, за да тръгне надолу земната маса и да повлече стария път за Бургас, опасяват се жителите на квартала. Те са сметнали, че от местността "Бункера", където ходят на пикници и на разходки, калта ще се излее направо върху улиците "Св. св. Кирил и Методий" и "Моряшка", като напълни и дворовете.

От местното издание Topnovini.bg са заснели разширяващата се яма. Опасният участък не е обозначен със сигнални ленти и предупредителни табели, а оголеният стоманен водопровод на ВиК не се охранява, сочат от там.

#Аспарухово #разлом #дъжд #водопровод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници