Две жестоки катастрофи на пътя Е-79, две жени загинаха

Две жестоки катастрофи на пътя Е-79, две жени загинаха
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Две тежки катастрофи станаха на главен път Е-79 в понеделник вечер. Първият пътен инцидент е преди разклона за Рилския манастир, в посока Благоевград след 17,30 ч. Ударили са се товарен автомобил, тип „гондола" и автомобил „Пежо", съобщиха от полицията в Кюстендил.

Пострадал е шофьорът на пежото, който е закаран в тежко състояние в благоевградската болница.

Лекият автомобил е зареждал на бензиностанцията на „Петрол", като се е опитал да излезе на главния път през входа й, като е направил ляв завой в посока Рила. Като не отдава предимство и не спазва правилата за движение, той е бил ударен от товарният автомобил, който тежи 18 тона и за късмет в случая е бил празен.

Малко след това две леки коли са се ударили челно на главен път Е-79 на 2 км след Симитли по посока Кресненско дефиле. Инцидентът е станал малко преди 20:00 часа. Единият автомобил е изгорял напълно, след като се е взривил в 20.05 часа. 

Жената, която го е управлявала, е загинала и нейният труп е изгорял. В другата катастрофирала кола има затисната жена. Тя също е починала. На мястото на инцидента има пожарна кола, огнеборците се опитват да загасят пожара.

Има и трети катастрофирал автомобил на 300 метра преди катастрофата от Симитли. Шофьорът е ранен, но е оцелял и според него причината за инцидента е каруца, която я напуснала местопроизшествието. 

Главен път Е-79 е затворен заради инцидента. 

#катастрофа #Е-79

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници