Ще тръгне ли нова бежанска вълна към България?

Ще тръгне ли нова бежанска вълна към България?
„Това, което виждаме като информация и опит от Близкия изток не би трябвало да ни окуражи", смята професор Владимир Чуков. Снимка: ЕРА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, което виждаме като информация и опит от Близкия изток не би трябвало да ни окуражи. Бумът на прилив на членска маса е бил през юли месец, когато беше обявен Халифата – 6300 души са преминали на страната на Абу Бакр ал Багдади, командир на групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта”.

През септември, когато Обама обяви своята международна коалиция – 200 човека. Само за два дни – 23 и 24 около 80 човека са станали членове на тази терористична групировка”, заяви пред “Нова телевизия” арабистът проф. Владимир Чуков. Изказването му бе по повод задържаните бежанци в София.

„Ние, като общество трябва много силно да наблюдаваме това, което прави в момента Турция. Тя си отстоява на 100% националните интереси, но налага своя модел за борба с джихадистите”, допълни проф. Чуков.

„Трябва да сме достатъчно критични към това, което прави нашата цивилизация, защото тези радикални елементи особено тези 3000 европейци, които се бият на страната на “Ислямска държава”, те не се появяват от нищото. Това е в резултат на войната в Афганистан и в Ирак”, обясни журналистът Елена Йончева.

#Абу Бакр ал Багдади #Владимир Чуков #Елена Йончева #Турция #“Ислямска държава”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници