Разкриха две лаборатории за производство на метамфетамин

Разкриха две лаборатории за производство на метамфетамин
За срок от 24 часа са задържани пет лица, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура. Снимка: ДАНС
A A+ A++ A

Две лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за отглеждане на канабис са разкрити при операция на ДАНС в София.

Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин; кафяво вещество, реагиращо на хероин; различни количества прекурсори за производство на метамфетамин; 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

От оранжерията са иззети 25 бр. растения канабис тип „Холандец” с височина около 1,5 м с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри. От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин.

За срок от 24 часа са задържани пет лица, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура.

#разкриха #две #лаборатории #производство #метамфетамин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »