Най-силният българин чупи световен рекорд

Най-силният българин чупи световен рекорд
Стоян Тодорчев
A A+ A++ A

Седемкратният световен рекордьор в силовия многобой и най-силен мъж на България - Стоян Тодорчев, ще пробва да подобри още един световен рекорд – 150,5 кг мъртва тяга с една ръка с ръкохватката Rolling Thunder.

Предишното най-добро постижение е на руснака Алексей Тюкалов през 2013 г. (на снимката долу).

Демонстрацията на Тодорчев е тази събота в Пловдив по време на Седмицата на благотворителността 2014.

Спортното събитие става факт благодарение на Огнян Кръстев, осигурил пристигането от Америка на специалния уред Rolling Thunder, с който ще се извършват вдиганията.

Програмата на фестивала ще започне с демонстрации на различни пловдивски клубове по силови спортове и бойни изкуства, включително бокс, киокушин карате... След това ще има благотворителен търг на тренировъчни, спортни и състезателни пособия – кимона, боксови ръкавици и много други, с които наши спортисти са печелили злато на европейски или световни първенства.

Търгът с благотворителна цел ще бъде последван от атрактивни демонстрации на състезатели по стрийт фитнес, преди да се стигне до „гвоздея на програмата“ – състезание по мъртва тяга с една ръка, в което ще участва Стоян Тодорчев и още петима водещи силови атлети.

Преди тях силата си с една ръка с този уред ще могат да изпробват и всички желаещи от залата, като най-добрите от тях ще получат и награди от организатора.

Всички събрани средства ще бъдат дарени за реновиране и облагородяване на спирките на детската железница „Знаме на мира“ (Младежки хълм) и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания.

#спорт #Пловдив #благотворителен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници