Стрелецът от Лясковец: В затвора няма пресни плодове

Стрелецът от Лясковец: В затвора няма пресни плодове
Акцията пред дома на Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петко Петков, който на 14 март рано сутринта се барикадира в къщата си в Лясковец и застреля един от спецполицаите, дошли, за да изземат оръжията му, а други трима  рани, заяви, че иска да го пуснат от затвора и да отиде при майка си.

„Искам да съм до майка ми, тя ми е най-милият човек на този свят. Страхувам се за живота й и искам охрана“, изплака пред съда стрелецът от Лясковец Петко Петков. Той започна искането си да бъде пуснат под домашен арест с това, че майка му след няколко дни започвала 77-ата година, била в напреднала възраст и имала два тумора на щитовидната жлеза, високо кръвно и други заболявания, съобщи „24 часа“.

Петков се оплака от условията в затвора. Той сподели, че къщата му е била атакувана от над 30 барети, напълно незаконно и напълно ненужно, защото не бил терорист, а баретите са отряд за борба с тероризма.

„Срещу нас по къщата ни бяха изстреляни над 500 патрона, което е нечувано и невиждано в световен размер. Бях ранен със 7 куршума и оцелях по чудо след загуба на много кръв и след няколко операции. Инвалид съм над 50%. Животът в затвора не е добър за мен“, коментира Петко Петков.

Стрелецът от Лясковец критикува и храната – не била вкусна и била малко. Той разказа, че зад решетките нямало никакви витамини, давали една ябълка на 3 дни, но я отстъпвал на други пандизчии, защото нямал зъби да я яде. Майка му занесла сокове в картонени опаковки, но надзирателите й ги връщали. Той обичал да яде пресни плодове.

„Няма друг случай в света човек, ранен със 7 кулшума, да е оцелял. Аз съм зодия Скорпион №1, кълна се в бога, във всички светии и в светата Библия, че съм направил всичко необходимо да уведомя цяла България какво се случва с мен и старата ми майка“, продължи стрелецът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници