В TV7 и NEWS7 се оплакаха от безпрецедентен натиск

В TV7 и NEWS7 се оплакаха от безпрецедентен натиск
A A+ A++ A

Журналистите от телевизиите TV7 и NEWS7 сигнализират за безпрецедентен натиск, който поставя под въпрос възможността им да работят.

„Вярваме, че фактите говорят повече от всичко друго. А когато те се подминават от институциите, за да се осъществява натиск - определено е опасно“, сочат от двете медии в писмо до медиите. Налице по думите им е безпрецедентен натиск върху ТV7 и NEWS7, а „съдът и институциите засега любезно съдействат“.

„Пред погледите на двама съдии привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия. Еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват всякакви други интереси, но не и тези на телевизията. А той е поставен, за да я „оздравява“! С допълнителни клаузи към договорите той дори е увеличавал многократно стойността на предоставяните услуги от избраната от него охранителна фирма. Която уж пази имуществото на телевизията от нас – работещите в нея. Незнайно защо всички сметки на телевизията са запорирани по негова препоръка, което прави работата ни невъзможна. Ситуацията не позволява на телевизията да работи нормално“, пишат от телевизиите.

Според журналистите се използва едно от най-силните оръжия – тоталната демотивация на служителите, на които непрекъснато се повтаря, че телевизията е фалирала, закрита и едва ли не - „от утре ви няма“. В същия момент заплати не се изплащат, тъй като г-н синдикът не подписва необходимите за това документи.

„Защо се случва това? Кой има интерес да ни запуши устата?! Кой има задачата да ни смачка като журналисти?! Ситуацията изисква да бъдат предприети решителни действия за защита на словото и на нормалната работа в една медия. Каква е гаранцията, че утре безнаказаността и агресията на една шайка няма да атакува и други?“,  питат от двете медии.

В тази нерадостна картина медийният експерт Георги Лозанов видя и нещо хубаво: „TV7 и NEWS7 се завръщат към етичните стандарти в журналистиката“, каза той в сутрешния блок на TV7.

#журналисти #TV7 #News7 #натиск #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници