Разбиха мрежа за продажба на български бебета в Гърция

Разбиха мрежа за продажба на български бебета в Гърция
Гръцката полиция арестува българско семейство, което направило опит да продаде детето си за 8 хиляди евро.
A A+ A++ A

Гръцката полиция арестува българско семейство, което направило опит да продаде детето си за 8 хиляди евро. Властите в Трикала имат доказателства, че това не е единичен случай, а е разбита цяла нелегална мрежа за продажба на български бебета в Гърция. В ареста са също нотариусът и адвокатът, оформили документите, предаде БНР.

В ареста са седем участници в сделката. Двама от тях са български граждани – майката и бащата на новороденото. В цялата схема по продажба участват лекар, адвокат, нотариус.

Българката е следена от полицията повече от месец. След това пуснали двойка полицаи под прикритие, които се представили за бездетно семейство. Жената дори предложила да донесе три бебета, за да си изберат, което им хареса. Това убедило полицаите, че са попаднали на нелегална мрежа за продажба на бебета, която действала дълго време.

Директорът на полицията в област Тесалия, където се намира град Трикала, направи изявление, че Отделът за борба с организираната престъпност работи за прекратяване на изнудването на бездетни гръцки семейства, които плащат, за да осиновят дете.

#Гърция #българи #бебета #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници