Бедствено положение в община Хисаря, две села под вода

Бедствено положение в община Хисаря, две села под вода
Две села в Хисарско са в бедствено положение. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Обилните валежи се отразиха бедствено на община Хисаря. Най-сериозно е положението в хисарските села Кръстевич и Красново, информират от пресцентъра на МВР. Местният язовир „Гереджика“ прелива през преливника и нивото му се следи постоянно. В с. Красново се отводняват подземните етажи на три жилищни сгради.

В двете населени места е обявено бедствено положение. Затворен е за движение пътят Цалапица – Съединение. В град Съединение са наводнени около 15 основни улици и се работи по отводняването на 70 жилищни сгради.

За последното денонощие пазарджишките пожарникари и спасители са извършили 43 отводнявания на територията на село Добровница. В момента екипите работят на още 10 адреса.

На територията на област Монтана положението е нормално, но има 24-часово наблюдение на нивото на река Малокутловска и мостовите съоръжения над нея, както и на яз. „Огоста“, който се изпуска контролирано. Нивото на р. Дунав при гр. Лом е 624 см при критични 900 см.

В област Враца се отводнява котелното помещение на гимназия „Алеко Константинов“. На критичните участъци на река Огоста се извършва наблюдение от екипи на пожарната и местната власт.

Интензивните валежи са причина за срутването на три подпорни стени на жилищни сгради в стария център на Смолян. Уведомена е местната власт и са предприети необходимите мерки.

Няма данни за застрашени и бедстващи хора. В оперативните центрове на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ не е постъпвала информация за критични нива на язовири и прелели реки.

#Хисаря #Монтана #Враца #Съединение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници