Чакаме 300 млн. евро помощи за бедстващите

Чакаме 300 млн. евро помощи за бедстващите
Близнашки увери, че се прави всичко възможно за помощ на бедстващите от потопите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваме от фонд „Солидарност” 300 млн. евро помощ за регионите, пострадали от бедствията. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки в предаването „Панорама” по БНТ в петък.

„Хората не трябва да забравят нито за миг, че не са сами. Те губят вяра, това е разбираемо, защото тези бедствия действително идват като гръм от ясно небе. Струпаха се много тежки наводнения, много тежки са и последиците, които трябва да се преодоляват. Ние не сме изоставили никой, никого не сме забравили. Откакто съм министър-председател една от централните теми е проблема за природните бедствията. Всяка седмица се занимаваме с тези проблеми”, обясни проф. Близнашки.

„В основните бедстващи райони бяха изпратени средства, за да могат да се преодолеят щетите в начална фаза. Подкрепихме ги и с някои бюрократични изисквания – да се попълнят апликационните форми – те бяха изпратени в Брюксел. От европейския фонд „Солидарност” очакваме да дойдат 300 млн. евро, за да се подпомогне на регионите, които станаха жертва на бедствията”, допълни той.

„Опитваме се да бъдем колкото се може по-близо до хората. Бих призовал местната администрация да се огледа внимателно и да се опита да свърши нещо във връзка с потенциалните бедствията. Там, където са почистени деретата, превантивните действия са свършени пораженията не са чак толкова големи”, посочи още служебният премиер.

#Георги Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"