Бургазлия се самозапали, борят се за живота му

Бургазлия се самозапали, борят се за живота му
Мъж се самозапали в Бургаско.
A A+ A++ A

42-годишният Димитър Желев се полял с туба бензин и се самозапалил на пътя между бургаските села Миролюбово и Изворище. Точно в 18,10 часа в петък той спрял колата си, излязъл насред пътното платно и си драснал клечката. Докато горял, Димитър позвънил на съпругата си и крещял ужасен. „Боли! помогни ми! Запалих се”, викал отчаяно той, докато тялото му изгаряло и когато болката станала нетърпима, започнал да моли за помощ. Тялото му се търкаляло по платното, съобщава „Флагман”.

Той е откаран в шокова зала на бургаската болница с жестоки изгаряния, съобщиха очевидци, цитирани от "Флагман".

Шофьори на преминаващи автомобили видели ужасени живата факла на пътя и се обадили на 112. Мъжът е приет в бургаската болница с много тежки изгаряния и почти няма шанс да оживее. Димитър живее в Ямбол, той е безработен, има 2 деца.

Целият личен състав от реанимацията се бори за живота му. Кметът на Бургас Димитър Николов провежда разговори за викане за хеликоптер поради липсата на отделение по изгарянията в Бургас. Хеликоптерната площадка беше открита преди половин година в двора на болницата, но до този момент не е използвана.

Вече разчистват хеликоптерната площадка и подготвят хеликоптера за транспортирането на пациента. Паяк разчиства площадката от паркирали коли, чиито собственици не са в района. Хеликоптерът обаче не може да запали, затова все още не е пристигнал на място.

Хеликоптерът обаче не успя да излети, затова оборудваха линейка, която да транспортира пациента до Клиниката по изгарянията на ВМА във Варна, съобщи „Флагман”. Екип от високо квалифицирани лекари е неотлъчно до него.

Медиците обаче коментират, че вероятността мъжът да стигне до Варна жив е минимална, тъй като е с тежки изгаряния.

 

#Бургас #Димитър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници