Инициативата за 15-ти септември "Вместо цветя-благотворителност" набира сила

Инициативата за 15-ти септември "Вместо цветя-благотворителност" набира сила
Кампанията "вместо цветя-благотворителност" бе отхвърлена от служебния министър. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Идеята на първия учебен ден да се даряват пари за пострадалите от бедствията, вместо да се подаряват цветя на учителите, набира сила из страната. По данни на Българския червен кръст, които подкрепиха кампанията, училищата, които са се включили в благотворителната инициатива, са от цялата страна.

"Има различни канали на събиране на средства – едни от тях ще са директно за училища от пострадалите региони, друга част ще е към сметките на БЧК или чрез SMS на 1466, който е националният номер за дарения", обясни Деница Баръмова, директор на Дирекция "Младежки червен кръст".

"Всички средства, които пристигат при нас, ще бъдат за пострадалото население. До момента са събрани 1,8 млн. лв. от граждани", допълни Баръмова. "Да си учител е кауза, така че нека не ги забравяме и да ги поздравим за първия учебен ден – дали чрез есемес, блага дума или цвете", добави още представителят на БЧК.

Служебният министър на образованието Румяна Коларова обаче е категорична, че на 15-ти септември без цветя не може. 

"Убедена съм, че на 15 септември децата трябва да отидат с цветя на училище. На 15 септември и на 24 май трябва да има цветя", категорична бе Коларова. Според нея без цветя първият учебен ден няма да е никакъв празник, особено за първокласниците.

#Румяна Коларова #ученици #цветя #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници