Плащаме парното по нови правила идната зима

Плащаме парното по нови правила идната зима
Парното ще се изчислява по нови правила тази зима.
A A+ A++ A

Идната зима парното ще бъде плащано по нови правила. Идеята е да се избегнат шоковите сметки с равномерни плащания през целия отоплителен сезон.

Месечните сметки ще са изработени на база реално миналогодишно потребление. Така би трябвало да се сложи край на междусъседските войни - изравнителната сметка на абоната вече няма да се променя в зависимост от това дали съседът е криел, че се топли през зимата, или не.

Този начин на изчисление на потреблението вече е в сила за топлата вода. Абонатите могат да изчислят колко на месец ще плащат, като вземат изравнителната сметка и разделят енергията за подгряване на водата на 12. Това е количеството енергия, което ще им се начислява всеки месец.

Ако обаче има промяна в цената или пък в потреблението, например нов член в семейството, тогава изненадата в изравнителната сметка съвсем няма да е приятна.

Сметките за парно обаче ще зависят и от променлив коефициент за температурата - ако тази зима е по-студена от миналата, то доплащане ще има. От юли парното и топлата вода в повечето градове са с до 7% по-скъпи. Не е изключена и нова цена през октомври. Лихви върху просрочени месечни сметки няма да се начисляват.

#парно #вода #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници