Юнкер избрал Георгиева, защото била независима

Юнкер избрал Георгиева, защото била независима
Кристалина Георгиева заяви, че Жан-Клод Юнкер я избрал заради нейната независимост. Снимка: old.europe.bg
A A+ A++ A

Кристалина Георгиева заяви, че Жан-Клод Юнкер я избрал заради нейната независимост, съобщава европейският портал ЕурАктив.

Георгиева говори пред малка група журналисти, след като Юнкер обяви назначенията на комисарите. Тя заяви, че научила за възможното назначение след среща между българския президент Росен Плевнелиев и Юнкер на срещата на върха на ЕС на 30 и 31 август. На тази среща беше решено Федерика Могерини да бъде назначена за върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността. Георгиева също беше силен кандидат за този пост.

В своята реч Юнкер заяви, че Георгиева спечелила възхищението на държавните и правителствените ръководители и на евродепутатите и успяла да изгради "впечатляваща мрежа" от международни контакти по време на настоящия си мандат.

Георгиева заяви, че всички комисари чукат на вратата на еврокомисаря по бюджета и че тя правила същото като еврокомисар по хуманитарната помощ и реакцията при кризи.

Георгиева изтъкна, че ще отговаря за две Генерални дирекции – по финансово програмиране и бюджет и за човешки ресурси и сигурност. "Това само по себе си означава, че имам пред себе си много работа и тежки отговорности. Ще продължа да влагам цялото си сърце в работата си, както правех досега", посочи Георгиева.

#Кристалина Георгиева #Жан-Клод Юнкер #Федерика Могерини #ЕС #еврокомисар #Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници