Еврокомисията трябва да започне реформи, смятат от Външно

Еврокомисията трябва да започне реформи, смятат от Външно
Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

В сряда новоизбраният президент Юнкер разкри състава на своя екип и новата структура на следващата Европейска комисия. След като Европейският съюз премина през един от най-тежките периоди на изпитания в своята история, едно от най-големите предизвикателства ще бъде да се убедят хората, че нещата ще се променят.

„За да постигне промяна, Комисията трябва да бъде открита за реформа. Новата Европейска комисия ще съсредоточи основно вниманието си върху справянето с големите политически предизвикателства, пред които е изправена Европа: да върне хората на работа при достойни условия на труд, да привлече повече инвестиции, да гарантира, че банките отново отпускат заеми за реалната икономика, да създаде свързан цифров пазар и надеждна външна политика и да направи така, че Европа да разполага със собствени ресурси, когато става въпрос за енергийната сигурност“, се казва в позиция на Външно министерство.

Новоизбраният председател Жан-Клод Юнкер заяви: „В настоящия исторически момент европейските граждани очакват от нас да постигнем видими резултати. След години на икономически трудности и често болезнени реформи европейците очакват икономика с по-добри показатели, устойчиви работни места, по-добра социална закрила, по-безопасни граници, енергийна сигурност и възможностите, предоставяни от цифровия свят. Днес представям екипа, който ще върне Европа отново на пътя, водещ към растеж и заетост. В новата Европейска комисия структурата произтича от функциите. Трябва да бъдем открити за промяна. Трябва да покажем, че Комисията може да се промени. Днес ви представям политическа, динамична и ефективна Европейска комисия, която е в състояние да даде на Европа ново начало. Разпределих портфейлите според личностите, а не според държавите. Изкарвам 27 играчи на терена, всеки от които има специфична роля — това е моят печеливш отбор.“

 

#Европейският съюз #Европейската комисия #Жан-Клод Юнкер #Юнкер #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"