Православните храмове получават 66, 5 млн. лв. по ПРСР

Православните храмове получават 66, 5 млн. лв. по ПРСР
По мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са одобрени общо 182 проекта на православните храмове и манастири. Снимка: gradski.org
A A+ A++ A

По мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са одобрени общо 182 проекта на православните храмове и манастири в България.

Те са на обща стойност малко над 66, 5 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Лозана Василева, съобщиха от Фонда.

Василева допълни, че средствата се отпускат за реконструкция и ремонт на религиозните сгради и за подобряване на прилежащите им пространства. Тя добави, че към настоящия момент са извършени плащания по 142 от проектите. Общата стойност на изплатените средства е малко над 25,3 млн. лв. и включва авансови, междинни и окончателни плащания.

Експерти от ДФЗ посочваха на православния клир, кои са най-често срещаните грешки при подаването на заявки за плащане. Особено внимание бе обърнато на промените в Наредба 24 от 29 юли 2008 г. по мярка 322 от ПРСР 2007-2013 г., които влязоха в сила от 1 август 2014 г.

Натрупаните лихви по авансовите плащания се възстановяват най-късно до 31 януари 2015 г. и в срок до 5 дни от датата на подаване на заявката за междинно или окончателно плащане.

Експертите от ДФ „Земеделие“ обърнаха индивидуално внимание на присъстващите и им дадоха съвети как да се справят с възникнали трудности в процеса на реализацията на проектите.

#храмове #манастири #ДФ "Земеделие" #ПРСР #плащания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"