Събраха 10 000 лева за паметник на Васил и Георги Илиеви

Събраха 10 000 лева за паметник на Васил и Георги Илиеви
A A+ A++ A

Група във Фейсбук събира пари за паметник на убитите братя Васил и Георги Илиеви от Кюстендил. Инициативен комитет събрал близо 10 000 лв.

„Благодарим на всички, които ни подкрепиха за набиране на средства за паметник на братя Илиеви! ВИС-2 - ръководство и служители, до момента дариха над 8000 лв., наш брат от чужбина преведе 2000 евро, определено е платено от ВИС-2 и мястото за паметника. Благодарим на всички останали верни приятели, които искат да помогнат и ни пишат - нека се свържат на лично, за да им дадем сметката за дарения на средства за паметника“, пише на страницата във Фейсбук.

Организаторите крият точното място, на което ще се намира паметникът. Причината е нежелан медиен отзвук.

Предполага се, че той ще се намира в Кюстендил, където двамата братя започнали бизнеса си и където е основана групировката ВИС -2.

Групировката ВИС („Вярност Инвестиции Сигурност“) е създадена през 1991 г. от братята Васил и Георги Илиеви - бивши състезатели по борба. На 25 април 1995 г. с един куршум е убит лидерът на ВИС Васил Илиев. Веднага след смъртта му начело на групировката застава брат му Георги Илиев. Групировката променя имато си на ВАИ Холдинг, но запазва основните си дейности в туризма, хотелиерството и т.н. Георги Илиев  е убит на 25 август 2005 г.

#паметник #Кюстендил #Васил и Георги Илиеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници