Осъдиха българска полиция заради стрес при разпит

Осъдиха българска полиция заради стрес при разпит
с. Долен
A A+ A++ A

Семейство Яневи от златоградското село Долен осъди полицията за стрес от разпит на 13-годишното им момче, пише „Смолян прес“.

Родителите подали иск за 2000 лв. обезщетение за неимуществени вреди срещу Районното управление в Златоград, но Административният съд в Смолян им присъди 400 лв.

Пред съда майката и бащата твърдят, че в резултат на разпит от полицая, Кристиян е претърпял стрес и срам от другите деца в училището.

Причината за разпита била надраскана „Лада“

на комшия до къщата на баба му в неделинското село Еленка.

Кристиян отишъл да помага за изваждането на картофите на баба си, когато колата била надраскана и се усъмнили в него. После се оказало, че бик минал и надрал колата. След началото на учебната година в училището в Долен отишъл полицай да разпита детето.

„Извикали го в компютърната зала и

полицаят го е разпитвал без присъствието на педагогически съветник, родител или учител

Синът ми много се е уплашил и засрамил. След това три дни не искаше да ходи на училище. Водихме го на психиатър в Смолян, а след това го преместихме в училище в Златоград“, казва бащата Митко Янев.

Родителите имат три момчета, като Кристиян е най-големият, другото им момче е в четвърти клас, а най-малкият е в предучилищна възраст.

„Удовлетворени сме, но сумата, която са определелили, е малка. Притесненията, които са ни нанесли, не отговарят на тези 400 лева, само за адвокат сме платили 500 лева“, обяснява майката Диляна.

Тя посочва, че са завели делото, за да вдъхнат увереност на синовете си да отстояват правата си и законите. Семейството ще обжалва решението пред Върховния административен съд.

#съд #полиция #стрес #разпит #Смолян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници