Ремонтът само на едно наводнено училище в Мизия струва 200 000 лева

Ремонтът само на едно наводнено училище в Мизия струва 200 000 лева
Учебната година в бедстващата Мизия може и да не започне навреме.
A A+ A++ A

За да бъде възстановено дори само едно училище от пострадалите след наводнението в Мизия, са нужни над 200 000 лева. Това е над половината от авансовите суми, отпуснати за целта от служебния кабинет, съобщи БНР.

Припомняме, че по време на бедствието близо две седмици под вода бяха сградите и дворовете на две училища и една детска градина. От две седмици за почистването на училището помагат и лишени от свобода хора от Врачанския затвор.

За възстановяването на Мизия след наводнението бе отпуснат аванс от 1 милион. Като 30% от тази сума е необходима, за да бъдат ремонтирани засегнатите учебни заведения в бедстващия град.

Министърът на образованието Румяна Коларова увери преди дни, че учебната година ще започне без забавяне във всички райони, пострадали от бедствия. Във вторник тя ще посети Мизия, за да проследи подготовката за 15 септември.

От МОН припомнят, че още с встъпването си в длъжност министър Коларова обяви като един от основните си приоритети започването на учебната година и на нормален учебен процес във всички училища в страната, особено в районите, засегнати от природни бедствия, независимо от наложените бюджетни съкращения.

#Мизия #училища #Румяна Коларова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници