Габрово - домакин на "магьосническа" среща

Габрово - домакин на "магьосническа" среща
Състезанието за фокуси отблизо ще се проведе на 31 март.
A A+ A++ A

Габрово ще бъде домакин на магьосническа среща в края на март, съобщиха от Общината, която е съорганизатор на събитието заедно с Българската магична асоциация–Сенко.

Известният като столица на хумора и сатирата град става и ежегоден домакин на българската магия, а най-вълнуващото е, че това ще се случи на професионалния празник на фокусниците и Ден на шегата - 1 април, предаде „Дарик“.

„Идеята е Магична среща 2012 - Габрово „Златна Котка“ да стане ежегодна проява, на която да се избира най-добрият български магьосник, и „Златната Котка“ да се превърне в награда, равносилна на „Икар“ за артистите“, се казва в съобщението на габровската общинска администрация.

Самата Магична среща ще се проведе на 31 март и 1 април 2012 г. Първият ден ще има повече професионален характер - лекции и семинари на световнопризнати магове от Великобритания, Испания, Сърбия и България.

В събота ще се проведе и състезателната част Close up magic, или фокуси отблизо (за маса), където състезателите в тази категория ще премерят сили на масата на магиите пред международно жури.

На 1 април илюзионисти, манипулатори, фокусници, менталисти и комици ще се развилнеят на сцената на зала „Възраждане“ в стремежа си да впечатлят колкото може повече публиката и журито.

Вечерта магьосниците ще представят невероятен тричасов галаспектакъл с участието на елита на българската магия и специалните гости от Европа.

Официалното награждаване от Българската магична асоциация–Сенко за най-добър илюзионен номер и за магичен спектакъл на годината също ще е публично.

И през двата дни ще има магичен базар за професионален реквизит и фокуси за деца и начинаещи.

#1 април #магьосници #Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници