Експерти установиха нарушения в Центъра за настаняване в кв. „Княжево“

Експерти установиха нарушения в Центъра за настаняване в кв. „Княжево“
В Центъра за настаняване от семеен тип "Света Екатерина" в столичния кв. "Княжево" са допуснати груби нарушения, установи проверка. Снимка: hope.bg
A A+ A++ A

В Центъра за настаняване от семеен тип "Света Екатерина" в столичния кв. "Княжево" са допуснати груби нарушения на пропускателния режим, с което е създаден риск за безопасността на настанените в него деца, установи проверка от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ на действията на доставчика на социалната услуга от Фондация "Надежда за малките", съобщиха от агенцията.

Проверката бе разпоредена от председателя на ДАЗД, след като в началото на август от Центъра изчезна и бе обявено за издирване от органите на МВР дете на 1,6 г. То е настанено от отдел "Закрила на детето" след отказ на майката да се грижи за него.

Инспекторите от агенцията са установили, че в деня на изчезване на детето, персоналът е нарушил установения ред, при който се осъществяват срещи. Детето е оставено при майката си без наблюдение от страна на служител, а вратата на центъра е била отключена.

Инспекторите констатираха и пропуски във воденето на документацията и личните досиета на децата.

Председателят на ДАЗД Ева Жечева поиска от изпълнителния директор на доставчика на социалната услуга да наложи дисциплинарни наказания на служителите на Центъра.

#Княжево #Ева Жечева #Центъра #"Закрила на детето"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници