СДВР обещава засилено полицейско присъствие и контрол след 15 септември

СДВР обещава засилено полицейско присъствие и контрол след 15 септември
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, детските градини и пешеходните пътеки ще има в София в начало на учебната година, съобщиха от МВР.

Особено внимание ще се обръща на

уязвимите участници в движението – възрастни хора, деца, ученици и велосипедисти

Ще бъде предприета и активна контролна дейност при спазване на принципа за "нулева толерантност" към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки за ограничаване на пътните инциденти. Контролните органи ще бъдат безкомпромисни към тези, които с поведението си на пътното платно застрашават уязвимите участници в движението.

Полицейски служители ще влязат и в класните стаи

за да припомнят основните правила за безопасно движение. Още веднъж от СДВР напомнят, че спазването им е еднакво задължение на всички участници в пътното движение.

От началото на годината са санкционирани 2333 водачи, отнели предимство на пешеходци, а глобените пешеходци са 4306. Пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци за периода са 410, от които 17 са загинали, а 391 - ранени.

Пътните инциденти с велосипедисти от началото на годината са 71, 47 са ранените. На 283 колоездачи са наложени санкции по Закона за движение по пътищата.

#СДВР #пътища #контрол #санкции #Закон за движение по пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници