23-годишен прострелян в бракониерски лов

23-годишен прострелян в бракониерски лов
A A+ A++ A

23-годишен младеж е прострелян рано тази сутрин при бракониерски лов в село край Сандански, пострадалият е транспортиран за "Пирогов", състоянието му е тежко.

Според местното издание "Струма" инцидентът станал около 7 часа. Ловджиите се движели един след друг, заради хлъзгавия терен, един от тях се подхлъзнал и произвел изстрел. Ранен е Антон Н., който се движел отпред. Куршумът е минал отзад на ловеца през подмишницата.

Стрелецът Д. А., на 24 години, бил в шок. Пушката му била заредена със сачми за стрелба по едър дивеч, или т.нар. "13 нули". Това според полицаите означава, че младежите са тръгнали на бракониерски лов. В момента ловците имат право на отстрел на птици, сезонът на едър дивеч, като дива свиня, започва през октомври.

Снопът сачми е попаднал в коремната област на Антон. С кръвозагуба той е транспортиран до болницата в Сандански, хирурзите са го оперирали. Но една от сачмите е заседнала в гръбначния стълб.

Към 13 часа днес простреляният е транспортиран по спешност за "Пирогов". Ловната пушка на Д.А. е иззета от полицията и той е задържан за 24 часа в ареста на РУП-Сандански.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

#лов #прострелян #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници