Домакини сме на най-голямата европейска кампания за физическа активност

Домакини сме на най-голямата европейска кампания за физическа активност
Най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност NowWeMOVE (Сега се движим) стартира в България за трета поредна година. Снимка: newsmaker.bg
A A+ A++ A

Най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност NowWeMOVE (Сега се движим) стартира в България за трета поредна година.

Тя е с продължителност 12 месеца и обхваща периода от края на август 2014 до края на юли 2015. Философията на кампанията е да накара хората да се движат – независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние.

Амбицията на движението е до 2020-та година да бъде променено поведението на сто милиона европейци и те да бъдат въвлечени в различни физически активности. В България движението NowWeMove вече има официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национална спортна академия.

Основното събитие на кампанията NowWeMOVE е MOVE Week - "Седмицата на физическата активност и спорт". Тази година MOVE Week в цяла Европа, включително и България, обхваща периода 29 септември - 5 октомври.
На европейско ниво седмицата на движението MOVE Week ще обхване 33 държави, 750 града, един милион участника и 25 хил. доброволци, включени в 2 хил. събития и 200 Flash Mob-а.

Координатор на MOVE Week за цяла Европа е българката Ласка Ненова, която координира и дейностите в България от името на "BG Бъди активен" заедно с партньорите Асоциация за развитие на българския спорт, Варненски младежки фестивал и други организации в страната.

#NowWeMOVE #България #спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници