Рисунки върху вода чрез древна персийска техника на „София диша”

Рисунки върху вода чрез древна персийска техника на „София диша”
A A+ A++ A

В неделя на улица „Пиротска“ в София ще се проведе поредният фестивал „София диша“, съобщиха организаторите. Темата този път е посветена на визуалните изкуства - „Ветрове от цветове”.

За пръв път ще бъде демонстрирано уникално рисуване върху вода. За целта ще се използва древна персийска техника, наречена ебру. В специална работилница деца и родители ще могат да се включат в изработване на кукли от стари дрехи и непотребни неща. Всеки участник ще бъде призован да направи своя собствена кукла, която да вземе със себе си, а авторката ще изработи пред публиката „коминочистач” и „полицай” в човешки ръст.

На феновете на комикса ще бъде предложено да станат участници в „Ко-миксер" – периодично издание, съдържащо кратки комикс истории от различни автори, без продължение, които са обединени под една тема, различна за всеки брой.

Ще има и комикс-джем — групова импровизация в комикс форма. Получава се история без предварителен сценарий, като рисунките се базират на това, което са измислили предните участници.

На специален благотворителен щанд ще се организира благотворително рисуване върху текстил. Създавайки своя собствена тениска, всеки желаещ ще се включи в акцията на доброволците от ПРОтегни ръка за набиране на средства за лечението на болни деца от социално слаби семейства.

Фестивалът „София диша” е част от културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

#София диша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници