Гневни вложители в КТБ отново се вдигат на протест

Гневни вложители в КТБ отново се вдигат на протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вложителите в Корпоративна търговска банка организират във вторник нов протест пред сградата на БНБ с настояване за незабавно отваряне на КТБ и за нейното оздравяване, предаде БНР.

Възникналите сериозни проблеми с Корпоративна търговска банка и поставянето й под специален надзор от органите на БНБ, чрез който е замразена цялата дейност на банката, създават сериозни проблеми на вложителите, добросъвестните кредитополучатели, фирми и др. В края на седмицата, след решение на Управителния съвет, БНБ реши да разреши частична дейност на КТБ – свързана с погасяването на взети от нея кредити.

Потърпевшите се оплакват, че от всички досегашни действия на компетентните органи става ясно, че те нямат никакво желание „да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема, друго не се случва“.

До момента около 5 хиляди души членуват в една от Фейсбук групите, които настояват КТБ да бъде отворена незабавно.

На 11 август гневни протестиращи пробваха да нахлуят в сградата на БНБ, но бяха спрени на стълбището на сградата от полицията и охраната. Над 100 вложители и кредитополучатели настояха за ускорено решение на проблема с Корпоративна търговска банка.

#Корпоративна търговска банка #КТБ #БНБ #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници