Борим разврата на Слънчев бряг с глоби от 500 евро

Борим разврата на Слънчев бряг с глоби от 500 евро
Предвиждат 500 евро за пиян турист на Слънчев бряг. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

С глоби до 500 евро за пиян турист ще борим разврата в Слънчев бряг. Такова е предложението на регионалната туристическа камара в Бургас. Санкциите имат за цел да укротят британските младежи, покрай които страната ни нашумя като евтина дестинация със съмнителна репутация.

За да затегнат контрола, туроператорите в Слънчев бряг трябва да изискват конкретен план за всяко нощно мероприятие с участието на туристи на възраст между 18 и 29 години. Кривналите от правия път да се наказват, каквато е практиката във всички реномирани курорти, предлагат от Туристическата камара.

В гръцките и испанските курорти например същите тези младежи биват задържани, като глобите варират между 50 и 100 евро при първо нарушение, от 100 до 250 при второ, а при трето – около 500 евро.

Санкции за непристойното поведение на младите туристи да понасят и туроператорските фирми, предлагат още от бранша. Идеята е да се наказват както местните, така и чуждите агенции.

Бургазлии подкрепят идеята за по-строг контрол в Слънчев бряг. Самите туристи обаче са на мнение, че когато са на почивка, не трябва никой да им пречи да се чувстват добре.

От туристическата камара все пак са амбицирани глобите за препиване да влязат в сила още от следващия сезон.

Припомняме, че наскоро излязоха шокиращи данни от ресторантьорите по Черноморието - туристите само в Слънчев бряг пият по 20 тона алкохол на ден. Британците пък поставиха курорта на девето място в класация за най-добрите секс курорти в света. 

#Слънчев бряг #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници