24 страни от ЕС на съд заради енергийната ефективност, България е сред тях

24 страни от ЕС на съд заради енергийната ефективност, България е сред тях
Снимка: green.mysuccess.bg
A A+ A++ A

Европейската комисия започна съдебна процедура срещу 24 държави–членки на общността, заради неизпълнение на задължението за прилагане на Закона за енергийната ефективност. 24 от 28-те страни в ЕС са пропуснали крайния срок -5 юни за пълно преобразуване на директивата на Европейския съюз за енергийна ефективност в националното законодателство, предаде Ройтерс.

България е сред страните, които ще бъдат подведени под отговорност. Тя, както и останалите нарушители на европейските разпоредби, са получили предупредителни писма и разполагат с два месеца за отговор, че са направени законови промени в тази посока.

Само пет държави членки са променили местното законодателство, за да изпълнят Директивата за енергийна ефективност: Кипър, Дания, Италия, Малта и Швеция.

От Европейската комисия съобщават, че пестенето на енергия е един от най-важните приоритети на ЕС. Причината е конфликтът с Русия, която е най-големият енергиен доставчик за Европейския съюз, заради кризата в Украйна. Този конфликт увеличи многократно загрижеността относно сигурността на енергийните доставки.

#енергийна ефективност #Европейската комисия #Русия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници