България пое председателството на НАТО-вски комитет

България пое председателството на НАТО-вски комитет
България пое за две години председателството на Комитета на резервните сили на страните-членки на НАТО. Снимка: news.unabg.org
A A+ A++ A

България пое за две години председателството на Комитета на резервните сили на страните-членки на НАТО (National Reserve Forces Committee – NRFC), съобщиха от пресцентъра на министерство на отбраната.

NRFC е обединен съюзнически комитет, който се състои от висши национални представители, отговорни за резервните сили на страните-членки на НАТО. Председател на NRFC до момента беше Република Франция. Основен фокус в работата на NRFC е увеличаване на използването на резервните сили в операции на НАТО.

България пое за две години председателството на комитета на лятната конференция на Комитета на резервните сили на страните-членки на НАТО, която се проведе от 4 до 7 юли в гр. Фулда, Германия.

Церемонията се състоя в рамките на пленарната сесия на конференцията. Директорът на дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната комодор Кирил Михайлов официално пое председателството на комитета от предшественика си генерал-майор Лебел. До 2016 г. секретариатът ще бъде осигурен от състава на дирекция "Операции и подготовка".

#Република Франция #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино