Съветът по осигурителната система възобновява работа

Съветът по осигурителната система възобновява работа
До края на седмицата Консултативният съвет за оптимизиране на осигурителната система (КСООС) към министъра на труда и социалната политика ще възобнови работата си. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

До края на седмицата Консултативният съвет за оптимизиране на осигурителната система (КСООС) към министъра на труда и социалната политика ще възобнови работата си, съобщи за БНТ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

Министърът поясни, че членовете на консултативния орган ще обсъдят различни варианти на пенсионна реформа, които ще бъдат предоставени на следващото правителство.

"То ще прецени кой е най-подходящият модел за функциониране на осигурителната система и ще го внесе за гласуване в парламента", допълни министърът.

По думите му правилният подход е да се въведе автоматичен механизъм за повишаване на възрастта за пенсиониране. При този модел ще се отчита очакваната продължителност на живота, което ще направи осигурителната система предсказуема в дългосрочен план.

Вицепремиерът съобщи, че до петък, 8 август, са приети 940 молби за еднократна финансова помощ до 325 лв. от пострадалите при наводненията в област Враца.

По отношение на блокираните сметки на хората, които са получавали пенсиите си в Корпоративна и търговска банка, министър Христосков посочи, че е право на всеки гражданин да избира банката, в която да получава пенсията си. Възможно е също парите да бъдат изплащани в пощенските клонове.

#Йордан Христосков #министърът #Враца #Христосков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници