Разследват схема за пране на пари в Русе

Разследват схема за пране на пари в Русе
Иззети са счетоводна и фирмена документация, компютърна информация и компютърни системи, които са предадени за експертизи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Схема за пране на пари, чрез която са нанесени щети за държавния бюджет в особено големи размери разследват полицаи в Русе.

Оперативните действия са започнали в началото на август. Според първоначалните данни, румънски гражданин - управител на счетоводна фирма, регистрирана у нас, е водел счетоводството на няколко български фирми и с цел неплащане на ДДС и избягване на данък печалба, той е намалявал финансовите им резултати. По този начин били нанесени щети за държавния бюджет в особено големи размери, съобщиха от МВР.

Чужденецът се е водел и управител на дружество, регистрирано в друга държава - членка на ЕС. В качеството си на заеманата длъжност, за периода 2012 - 2014 г., той е издавал фактури за фиктивно извършени консултантски бизнес услуги. Преводите на средствата за тези фиктивни услуги се осъществявали чрез банкови трансфери от обслужваните от него български фирми към чуждестранното дружество.

Извършено е претърсване и изземване в два офиса на русенски фирми във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпления по чл. 253 и чл. 255 от НК.

Иззети са счетоводна и фирмена документация, компютърна информация и компютърни системи, които са предадени за експертизи. Работата по случая продължава.

#разследват #схема #пране #пари #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници