Евакуират клиентите на фалиралия туроператор "Лабиринт"

Евакуират клиентите на фалиралия туроператор "Лабиринт"
A A+ A++ A

За всички клиенти на фалиралия руския туроператор „Лабиринт", почиващи в България, ще бъде организиран полет от Бургас днес. Това се съобщава на интернет страницата на туристическата асоциация „Турпомощ".

Евакуационният полет номер 6922 Бургас-Москва ще излети в 17 часа московско време.  От Сдружението са осигурили транспорт на 5000 туристи чрез 15 полета.

"Моля всички, които трябва да бъдат евакуирани от Бургас, да напишат заявка на transport@labirint.travel., в случай че не сте направили това и преди", посочват от „Турпомощ".

По-рано пред ИТАР-ТАСС ръководителят на „Турпомощ" Вячеслав Басов съобщи, че масовото извозване на клиенти на фалиралия "Лабиринт" ще приключи на 10 август, а последните евакуационни полети са насрочени на 12 август.

От Идеал Тур, която е дъщерната компания на "Лабиринт", са потвърдили задълженията си пред Федералната агенция по туризъм на Русия. Говори се, че 7000 души са засегнати от анулирането на полетите, а зад граница се намират около 25 000 туристи.

Туроператорът "Лабиринт" оперира на териториите на Слънчев бряг, Обзор, Свети Влас, Созопол  и Златни пясъци.

Три български туроператорски фирми поеха престоя на руските туристи у нас, дошли чрез фалиралата фирма “Лабиринт”. Авиолиниите обаче отказваха да ги върнат в Русия. Следващите руски групи, които имат заявки за средата на август, най-вероятно няма да пристигнат тук. 1500 са туристите у нас по линия на руския туроператор. 60 на сто от тези посетители са отседнали по Южното Черноморие.

Повечето летовници, които ще имат проблемна отпуска тази година, са в Гърция, информират руските власти. Страните, от които руски туристи ще бъдат изкарвани, са още Египет, Тунис, Испания, Турция, Гърция и Черна гора. В тези страни клиентите са били помолени да напуснат хотелите,

предаде iNews.

#туроператор #Бургас #руски туристи #Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници