Шефът на "Сигма" остава под домашен арест

Шефът на "Сигма" остава под домашен арест
Шестимата обвинени от "Сигма" се отърваха с гаранция от 500 лева. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненият като ръководител на организирана престъпна група, изнудвала шофьори за подкупи, вече бившият шеф на специализираното звено "Сигма" бе пуснат под домашен арест. Ивайло Василев стоя девет дни в ареста.

Според прокуратурата Василев и още шестима униформени от спецзвеното за бързо реагиране са рекетирали и собствените си колеги от СДВР за пари. Защитата от своя страна твърди, че делото "Сигма" е скалъпено, а доказателствата - изфабрикувани.

Пред съда Василев определи делото срещу него като капан, в който го вкарали. Показанията срещу него били на три жрици на любовта и шестима униформени, твърдят адвокатите.

„Всичко е шушука се, говори се: предполагам, че парите ги събира шофьорът, носи се слух, че трябва да даваме някакви пари. Единият говори: май трябва да са 200, няма никаква конкретика!”, коментира адв. Ивета Анадолска.

Според прокуратурата, обаче, Василев е искал от подчинените си по 20-тина лева след всяко дежурство или до 500 на месец - пари, които полицаите трябвало да изкарват от шофьори, хванати в нарушение.

„Тезата на прокуратурата беше на два пъти потвърдена - че са събрани доказателства за това престъпление, за което е обвинен”, подчерта прокурор Борис Балев.

Другите шестима обвинени от „Сигма” са на свобода под гаранция от по 500 лева.

#Сигма #Ивайло Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници