Препарират Алонсо за музея в Черни Осъм

Препарират Алонсо за музея в Черни Осъм
Алонсо ще стане експонат в музея на Черни Осъм.
A A+ A++ A

Застреляният ягуар в ловешкия зоопарк ще бъде транспортиран в Природонаучния музей в село Черни Осъм, съобщи зам.-кметът на община Троян Кольо Кацаров. По думите му музеят е закупил хладилна камера, която да съхранява животното при температура до минус 40 градуса, докато започне неговата препарация в следващите месеци. След това ягуарът ще бъде изложен като експонат в музея.

Припомняме, че на 3 август от клетката си в зоологическата градина в Ловеч избяга един от ягуарите, след като работник бе оставил вратата отворена. Близо седем часа продължи издирването на животното, след което бе застреляно от ловджия. Кацаров добави, че препарацията ще се извърши от уредника на музея Христо Илиев.

Природонаучният музей в село Черни Осъм представя експозиция от над четири хиляди препарирани животни, съобщи за БТА уредникът Христо Илиев. В музея има представители на живеещите в района насекоми, влечуги, земноводни, риби и птици.

Тук може да се види също най-голямата отстреляна в България кафява мечка, тежала 460 кг, последната отглеждана бяла мечка, дошла от Ловешкия зоопарк.

#Алонсо #Ягуар #Черни Осъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници