Шефът на ДАИ във Велико Търново на съд за корупция

Шефът на ДАИ във Велико Търново на съд за корупция
Снимка: www.dnesbg.com
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ - Велико Търново за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение. Обвинения са повдигнати на Петър Петров - ръководител на групата, директор на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ във Велико Търново, на Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков – участници в групата, служители в същата дирекция, съобщиха от ДАНС.

Участниците в групата бяха задържани в сряда при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Престъпната структура е действала поне от април 2014 г. В процес на доказване е евентуалното й действие в значително по-продължителен период от време.

Участниците са организирали събирането на подкупи по определена тарифа от автомобилни школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми, от контрола по пътищата.

#Специализираната прокуратура #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници