Скандал в киното: Джон Войт заклейми Пенелопе и Хавиер заради антисемитизъм

Скандал в киното: Джон Войт заклейми Пенелопе и Хавиер заради антисемитизъм
A A+ A++ A

Актьорът Джон Войт обвини Пенелопе Крус и съпруга й Хавиер Бардем, че "насърчават антисемитизма", след като подписаха отворено писмо, в което осъждат геноцида срещу палестинците, извършван от израелското правителство.

Двойката подписа заедно с някои от най-големите имена в испанския шоубизнес писмо, призоваващо за по-силен отговор на Европейския съюз за спиране на военната операция на Израел в ивицата Газа. В писмото се казва, че Израел "унижава, задържа и стъпква правата на палестинското население навсякъде в Западния бряг всеки ден, причинявайки много жертви" и разрушавайки домове "докато международната общност не прави нищо".

След като

получиха множество критики и бяха наречени "антисемити"

Крус и Бардем публикуваха един ден по-късно обяснение, в което заявяват, че "единственото им желание и намерение", подписвайки писмото, било да насърчат "мира както в Израел, така и в Газа".

Но Войт, който е баща на Анджелина Джоли, не е доволен от коментарите им. Актьорът, поддръжник на Израел, реши да напише остро отворено писмо в отговор на испанското актьорско семейство, публикувано от сп. "Варайъти".

"Казвам се Джон Войт и съм повече от гневен. Покрусен съм, че хора като Пенелопе Крус и Хавиер Бардем могат да насърчават антисемитизма в цял свят и не съзнават щетите, които причиниха, се казва в писмото.

Те явно не знаят цялата история около раждането на Израел

когато през 1948 г. еврейският народ получи от ООН част от земята, която първоначално беше определена за тях през 1921 г., а палестинците получиха останалата половина. Арабите отхвърлиха предложението, а евреите приеха, само за да бъдат атакувани от пет обграждащи ги арабски страни, решени да ги запратят в морето".

Той твърди, че след години на война с палестинския народ Израел му дал ивицата Газа като жест за мир. "Какъв беше отговорът? Палестинците избраха Хамас, терористична организация, и незабавно започнаха да изстрелват хиляди ракети срещу Израел", отбелязва Войт.

"Вие забравихте как започна тази война. Нали Хамас отвлече и уби трима тийнейджъри заради самото убийство и празнува след убийството? Каква пародия на правосъдие", възмущава се актьорът. Той завършва писмото си с призив към известните хора в шоубизнеса да променят позицията си срещу израелската армия.

На снимката горе: Пенелопе и Хавиер са женени от 2010 година (снимка: БГНЕС)

#Джон Войт #Пенелопе Крус #Хавиер Бардем #актьор #актьори #антисемитизъм #Газа #Израел #Палестина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници