Безсънна нощ в Мизия

Безсънна нощ в Мизия
Евакуирани бяха общо 800 човека, от "Гражданска защита" направиха списъци на населението, за да се ориентират как да продължат спасителните дейности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безсънна нощ прекараха хората в Мизия, градът, който бе пометен от четириметрова вълна. В неделя бяха открити двама загинали при наводненията, издирват се още 10 души. Военни, гражданска зашита, пожарникари, полиция, доброволци цяла нощ продължиха да търсят бедстващи, да помагат, да разчистват и отводняват.

Спасителите обясниха, че ситуацията бавно започва да се нормализира, но хората са много уплашени. В понеделник сутринта водата е отстъпила с 50 см. и започва да се оттича. Много от хората, чиито къщи останаха под вода, пренощуваха в местната детска градина и общински общежития. Екипи на Българския червен кръст цяла нощ раздаваха храна и вода на нуждаещите се.

Евакуирани бяха общо 800 човека, от "Гражданска защита" направиха списъци на населението, за да се ориентират как да продължат спасителните дейности.

В неделя картината в Мизия бе трагична, три квартала на града бяха под вода. Рухнаха много сгради и все още има бедстващи хора. Обилните валежи и вълната, заляла Бяла Слатина и цялата област Враца, са допринесли за бедствието в Мизия. Градът се намира в най-ниската точка преди река Скът да се влее в Дунав.

Кметът на Мизия д-р Виолин Крушовенски определи случващото се като трагедията на века.

 








#Виолин Крушовенски #Мизия #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници