Все още хора бедстват в гр. Мизия, обяви кметът

Все още хора бедстват в гр. Мизия, обяви кметът
„Все още има бедстващи хора”, каза кметът на град Мизия д-р Виолин Крушовенски. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Все още има бедстващи хора”, каза пред “Нова телевизия” кметът на град Мизия д-р Виолин Крушовенски, който даде последна информация за хода на спасителните акции.
„Със спасителните екипи извозваме хора, включително инвалиди и трудно подвижни. Над 500 души са извадени тази нощ от водите на река Скът. Опитваме се да осигурим всичко необходимо, храна и топли завивки”, добави градоначалникът.

За евакуацията се разчита на камиони и хеликоптери. По думите на Крушовенски, достъпът до засегнатите места обаче е силно затруднен, защото пътят Мизия – Враца е затворен, разчита се единствено на хеликоптерите. Същата е ситуацията и в село Крушовица, откъдето е дошла приливната вълна.

Обилните валежи и вълната, залели Бяла Слатина и цялата област Враца, са допринесли за бедствието в Мизия. Градът се намира в най-ниската точка преди река Скът да се влее в Дунав, обясни кметът, който определи картината около себе си като апокалиптична.

"Притесняваме се какво ще заварим под руините на срутените от наводнението сгради след оттеглянето на водите", каза главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Не мога да кажа като брой екипи, колко работят в момента. Хората от полицията и пожарната са около 300 души и още 100 доброволци – местни младежи, храбреци. Работим с 10 лодки, два хеликоптера, направили сме опис на всички сигнали, които сме получили за бедстващи хора и ги отработваме един по един”, обясни главен комисар Николов.

#Мизия #Крушовица #Бяла Слатина #Скът #Виолин Крушовенски #Крушовенски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници