Нова тапа от утре: „прецеждат“ колите при Хладилника

Нова тапа от утре: „прецеждат“ колите при Хладилника
A A+ A++ A

От утре, 1 август, до 1 юни 2016 г. движението по бул. „Черни връх“ в района на Хладилника силно се ограничава – започва разширението на втората линия на метрото от станция „Джеймс Баучер“ до метростанция „Витоша“ на ул. „Сребърна“.

От Столичната община препоръчват да се използват алтернативни маршрути през „Симеоновско шосе“ и „Драган Цанков“.

Живеещите в района ще могат да получат талони за безплатно паркиране в буферния паркинг при метростанция „Джеймс Баучер“, които ще се издават по адресна регистрация. Капацитетът на паркинга е 620 места.

От 1 август 2014 г. в района на Хладилника колите ще се движат в едното платно двупосочно от ухото на трамвая до ул. „Сребърна“ и след нея до ул. „Филип Кутев“.

Новата станция ще се казва „Витоша“, продължението е с дължина 1.3 км. Спирката ще има изходи към кръстовищата на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрих Ибсен“, както и на ул. „Сребърна“ и ул. „Филип Кутев“ (бъдещия бул. „Тодор Каблешков“).

Прогнозното увеличение на пътниците на метрото след завършване на участъка е 28 хиляди пътници дневно. В момента между 300 и 330 хил. души ежедневно използват метрото.

Строителството ще струва 16,7 млн. евро, което по думите на кмета е най-ниската стойност за подземен участък от изградените отсечки досега.

Метроотсечката ще се строи по нов австрийски тунелен метод, без да се разкрива теренът.


#метро #разширение #бул. Черни връх #Хладилника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници