Идват мощни бури и градушки

Идват мощни бури и градушки
A A+ A++ A

Синоптиците предупреждават за мощни бури и градушки във вторник почти в цялата страна.

Още през нощта над западните райони на страната облачността ще се увеличи. Преди обяд на места там вече ще има превалявания. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места в западната половина от страната ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад, но ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевичните бури. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е до умерен. През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще са 30-34°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са между са 29° – 31°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 26°.

В шест области от Западна и Централна България кодът е „оранжев“. Предупреждението за интензивни валежи за утре е за областите Враца, Плевен, София-област, Ловеч, Габрово и Пазарджик.

Възможно е в тези области да се развие мощна купесто-дъждовна облачност, очакват се също интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки.

Синоптиците предупреждават и за рязко усилване на вятъра по време на гръмотевичните бури.

Над останалата част на страната е обявен „жълт“ код, без три области - Силистра, Добрич и Варна.

#бури #градушки #вятър #синоптици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници