Плевнелиев търси демократи проевропейци за служебното правителство

Плевнелиев търси демократи проевропейци за служебното правителство
Росен Плевнелиев,
A A+ A++ A

Служебното правителство ще бъде излъчено навреме и ще отразява по обективен начин задачите, които имат да се решават в държавата. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Росен Плевнелиев.

"Засега е рано да говорим за имена в служебното правителство, още веднъж нека да стъпим на принципи, защото не само провеждането на изборите, но има доста други кризи в държавата, които този кабинет ще трябва да решава", подчерта Плевнелиев. По думите му България има нужда от промяна в подхода в енергетиката, в дългосрочното планиране в някой сектори, които не търпят отлагане.

Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват и готови по приоритетите и задачите пред служебното правителство да постигнат прогрес и резултати за нацията, каза Росен Плевнелиев

Държавният глава ще се обърне към нацията с приоритетите и задачите на служебното правителство на 5 август, ако политическите партии спазят своето обещание и след конституционно предвидените срокове е възможно да се състави служебно правителство и да се разпусне парламентът. Росен Плевнелиев каза още, че работи усилено по приоритетите и задачите на бъдещия служебен кабинет.

Служебното правителство ще подготви реформите в тях, имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия - да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове, каза още държавният глава. По думите му, служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с ЕК до 2014-2020 година.

 

#Росен Плевнелиев #служебното правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници