Малоброен протест пред НС за свобода на медиите

Малоброен протест пред НС за свобода на медиите
Атрактивен протест се състоя пред Народното събрание в неделя на обяд. Снимка: Ладислав Цветков, бТВ
A A+ A++ A

Малоброен, но атрактивен протест организира пред Народното събрание Европейската инициатива за медиен плурализъм.

На събитието се виждаха плакати с лозунга "Долу ръцете от медиите!", хора с лепенки на устите и много балони на оградата пред парламента - като символ на медийните "балони" у нас. Много от демонстрантите бяха опаковани във вестници. Вестниците са залепени във формата на усмирителна риза като символ от една страна на ограниченията, налагани от медиите над гражданите, като потребители на информация, и от друга на ограниченията, които се налагат на самите медии. 

Чрез събиране на 1 милион подписа от 7 европейски държави, организаторите се надяват да поискат от ЕК нова европейска директива, която да наложи общи рамки за прозрачност и независимост на медиите.

„Разчитаме на здравата част на обществото, която вече е осъзнала, че има антитела, да се бори, да се справи с тези процеси. Надяваме се точно тези хора да ни подкрепят, както и всички, които мислят, че са засегнати по някакъв начин от това, което се случва в сектора на медиите”, обясни Лилия в ефира на Нова телевизия.

Повод за събитието у нас бяха и предложени промени в Изборния кодекс, които е възможно да ограничат работата на медиите в предизборна обстановка.

#протест #Народно събрание #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници