Депутатите не гласуваха актуализацията на държавния бюджет и този на НЗОК

Депутатите не гласуваха актуализацията на държавния бюджет и този на НЗОК
Актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на здравната каса не бе гласувана в сряда от народните представители. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на здравната каса не бе гласувана в сряда от народните представители по време на съвместно заседание на комисиите по бюджет и финанси, по икономическа политика и по здравеопазване, предаде БГНЕС.

Причина за провала на гласуването стана отказът на "Коалиция за България" да гласува изменението на държавния бюджет, защото са се запознали прекалено късно с предложената актуализация и имат притеснения.

По предложение на Йордан Цонев от ДПС бе свикано ново съвместно заседание на трите комисии утре от 14:00 ч., което означава, че актуализацията ще влезе в пленарна зала евентуално в петък сутрин.

Заседание приключи със скандал, защото от ГЕРБ останаха възмутени от това решение и обявиха, че са приели да участват в работата на Народното събрание единствено, защото са очаквали актуализация на бюджета на НЗОК и държавния бюджет.

По-рано Министерският съвет одобри проектите на закони за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. и изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

Предлаганата актуализация на двата бюджета е мотивирана от взетото политическо решение на базата на постигнато съгласие между политическите сили при консултациите при президента.

#бюджет #Йордан Цонев #ПГ на ГЕРБ #Република България #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници