Евросоциалистите подкрепят Юнкер с условие за приоритетите им

Евросоциалистите подкрепят Юнкер с условие за приоритетите им
ПЕС ще подкрепи Юнкер, ако отстоява приоритетите им. Снимка: konkurent.bg
A A+ A++ A

На свое заседание в Страсбург групата на социалистите и демократите обсъди избора на Жан Клод Юнкер за председател на ЕК.

По време на обсъждането лидерът Партията на европейските социалисти Сергей Станишев заяви, че подкрепа за кандидатурата на Жан Клод Юнкер е възможна, но само отстоявайки приоритети им. Той обясни, че основните са 5 и посочи като първи разширяването на младежката гаранция, така че тя да обхване и хора до 30-годишна възраст, разширяване на бюджета и обхвата му, съобщиха от БСП.

Президентът на ПЕС допълни, че очаква от кандидата да поеме ангажименти за амбициозен план за инвестиции в икономиката на ЕС за 200 млрд. евро, което от своя страна да доведе до икономически растеж и нови работни места. „Комисията трябва да развие и програма за нова европейска индустриална политика, да се подкрепят иновациите и разкриването на малки и средни предприятия“, каза още Станишев.

Той подчерта и необходимостта да се гарантират правата на жените и равенството между половете в политически, икономически и социален аспект. Като пети основен приоритет лидерът на социалистите посочи и въвеждането на социални мерки, които да подобряват условията на работа за работниците.

 

#Станишев #Жан Клод Юнкер #ЕК #ПЕС #ЕС #работници #младежка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"